joi, 9 iulie 2009

Croazeta comunala

La scurt timp dupa ce o lasase grea insusi Forrest O’Cole, fost sef la Ocolul Silvic dintr-o comuna indepartata, a si plecat din tara, satul fiind sa-i maseze concubinei talpile si degetele de la picioare, ascunse o zi lumina in gumarii plimbati pe ogor, la muncile campului. De atunci mica ei lume se prabusea incet-incet. Unul dintre semnele clare a fost ca pisica neagra in cerul gurii si cu rosu in gat i-a taiat calea sub ochii tatelor aflate pe prispa la un toi de tuica de pruna. “O sa fete un fatalau, de-si baga cucuruz in pastaie”, zicea o tata versata, cu televizor si nepoti la oras. “Ce sa stie curvele astea batrane, care s-au futut in razboi si cu nemtii si cu rusii?”, zicea printre dinti gravida. Cateva luni mai tarziu tot satul se adunase la poarta lui “tanti Ocol” sa vaza faptura si toti satenii laudau mamica pentru isprava si progenitura pentru trasaturi.

Au trecut ani si tanarul Ocol si-a descoperit imaginea in oglinda murdara, cu un colt spart, in care se spoia ma-sa cand se ducea sa joace pe manele la caminul cultural. Si-a acoperit cu un rosu strident buzele, pana sub nas, a luat pantofii cu toc in picioare si a iesit pe ulita, unde isi tuguia buzele la tatele din fata portii vecine. “Piei satana”, urlau babele in timp ce isi faceau cruce. Anii treceau si micul Ocol nu se mai juca singur. Se juca cu papusile, cu fetele din sat, care nu radeau de el ca e cocosat si poponaut, cum il strigau baietii mai mari la fotbal. Mergea cu spatele drept, fortat, dar de fiecare data cand il vedea cineva mustacea si comenta: “Asta parca are un bat in cur”. Nu era zi sa treaca, ca tanarului Ocol i se parea ca e si mai cocosat si, amintindu-si de comentariile rautacioase din copilarie lua decizia cea mare. A rupt o creanga de nuc si si-a fortat intrarea prin spate, doar doar sa-si indrepte spinarea. In afara ca-i sarea parul din cur ca fanul din batoza, acum, cocosat cum e, mai merge si cracanat.

Morala: Sa-i dea cineva un sut in coaie lui naomi sa-i aminteasca ca nu e femeie si ca daca se freaca in cur nu ii trec nici durerile de spate

Un comentariu:

  1. vai de pula mea cat de magar esti cu sarmana gaina confuza :)) ia cu batz

    RăspundețiȘtergere