sâmbătă, 13 iunie 2009

Faggobotul

Definitie
Denumirea generica de faggobot se trage de la faptul ca imediat ce personajul deschide gura, simte ca interlocutorul isi plimba, in gand, organul genital prin cele mai intunecate si intime locuri din corpul lui si ale principalilor responsabili de existenta lui mizera, recte familia. Totul tine de creativitate si frustrari sexuale.

Generalitati
In ciuda denumirii, care pare sa aiba o oarecare trimitere stiintifico-fantastica, faggobotul nu traieste intr-o galaxie indepartata si nici nu este un robot urias, programat sa penetreze violent alti terraboti si apoi sa le distruga minunata planeta. Si nu neaparat in aceasta ordine. Faggobotul este unisex, traieste printre noi, se trezeste dimineata, la fel ca tot omul de rand, se freaca la ochi, se intinde, casca si fuge spre birou, imediat dupa ce soarbe galagios, ca din ciorba, lichidul negricios din ceasca aburinda de cafea si plescaie hulpav tot ce i se pune in farfurie. Este genul de vecin invizibil, linistit, politicos, dar mereu la patru ace, chiar si la coada la sifoane sau covrigi. Nici in trafic nu da semne, care sa-i tradeze adevarata identitate, atat de bine reuseste sa mimeze normalitatea.

Transformarea
Faggobotul isi intra in drepturi imediat dupa ce face primii pasi in birou cand, brusc, se lasa o liniste de mormant in randul subalternilor, care par sa ranjeasca tamp fasolea in timp ce spun in cor: “sa traiti sefu’”, sau “saru’ mana patroana”, pentru ca faggobotul este unisex. Sedinta in 10 minute, urla faggobotul trantind usa de la biroul lui de pe colt si, in timp ce gandeste paranoic ca iar il barfea ionescu de la calculatoare, ii apare brusc un zambet satisfacut pe fata. “La pulivara ii mai platesc inapoi datoria”, gandeste econom faggobotul. Existenta faggobotului din timpul orelor de serviciu se rezuma trist la joculete pe calculator, siteuri matrimoniale, devoratul pachetelului ambalat frumos de parinti si, cel mai important suporta zambitor injuraturile, in gand ale subalternilor si cu stoicism pe cele directe si articulate ale sefilor mai mari.

Concluzii

Faggobotul:

- nu da banii inapoi si da vina pe o proasta memorie, deci nu il imprumutati niciodata cu bani, indiferent de suma si motivele invocate.

- nu a fost dintotdeauna asa, dar din diferite motive i-a fost incredintata o farama de influenta asupra unei mici echipe de oameni, sarcina care l-a coplesit si i-a schimbat in totalitate existenta.

- se plange intotdeauna subalternilor, de cat de greu o duce, ca nu are timp sa-si gasesca jumatatea, ca munceste prea mult si ca tot stresul acumulat la munca il face sa-i cada parul si ii umfla burta. Incearca doar sa se integreze, prin asociere la problemele voastre si sa para ca e solidar. Niciodata nu e vina lui, ci a tartorilor, care iau decizii peste capul lui.
Fiti cu precautie si nu va lasati inselati sa persiflati conducerea in fata lui, ca ar fii cel mai bucuros sa va zica a doua zi ca nu mai aveti un job.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu