duminică, 28 iunie 2009

Alfa si Omega, la pensie

Batranete, haine grele imi trasneste in minte melodios, adevarul grait pe versuri de maestrul zavaidoc, cand, in statie la tramvai, fara sa vreau, trag cu urechea la un dialog dintre doi cetateni in etate, probabil aflati in drum spre casa pensiilor. “Eu sunt mai batran ca dumneavoastra, am 82 de ani, dar inca nu am probleme grave, pot sa merg fara baston”, spune unul dintre ei, inainte ca celalalt sa-i spuna cateva intelepciuni in limba latina si sa urce impreuna in tramvai, unde au pornit in directii opuse in cautarea unui loc liber. Bine, imi zic, inteleg ca este batran, dar nici chiar atat de antic incat sa fii prins pe viu invaziile romanilor si nici pe cel de-al doilea cetatean nu il vad jucand elasticul cu nepoatele.

Ce se intamplase de fapt, tine fix de psihologia barbatului, de dominatie, de alfa si omega. Mecanism care sta in subconstientul subiectilor de sex masculin inca de la varste fragede, cand isi compara masinutele, continua apoi in adolescenta prin masurarea dimensiunii penisului si, se pare, ca nu inceteaza nici macar la batranete. As rezuma, poate subiectiv, timpul nu mi-a permis sa ascult mai mult, dialogul dintre cei doi asa:

- Eu sunt mai sanatos ca tine, deci am o speranta de viata mai mare.
- La ce bun, daca nu te duce capul? Mai devreme sau mai tarziu tot prost o sa mori

Le sticleau ochii amandurora si, fiecare, parea invingator si multumit de finalul scurtului dialog. “Lasa ca-i arat eu lui” pareau sa spuna fiecare dintre cei doi batranei. “Eu macar ma mai bucur de o viata sexuala, cu o viagra pe zi”, se mai putea citi in privirile lor, inainte sa se opreasca brusc amandoi din meditat si sa isi caute disperati privirile in tramvai. Probabil ca tocmai ii sagetase acelasi gand: daca mosul o avea alzheimer si ia cinci pastile pe zi? Apoi, relaxati mustaceau separat, ca doi adolescenti, probabil cu gandul ca “rivalul” din tramvai sigur ejaculeaza prematur si la cinci pastile pe zi nu ii mai raman bani sa faca si piata, sau sa-si ia medicamentele impotriva gutei. Si nici nu mai tine minte pana a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu