miercuri, 19 august 2009

Transformarea pitipoancei


Psihologia pitipoancei – femeia pitipoanca

Tulburarile de personalitate si procesul de transformare psihica in pitipoanca debuteaza la o serie de subiecti de sex feminin inca de la varste fragede. Behavioristic, acestea nu se scobesc in nas ca restul subiectilor de varste mici, ci probeaza pantofii mamei, fardurile, rujul si se piaptana excesiv privindu-se in oglinda roz.

Majoritatea parintilor cad in plasa si mrejele micutei lor printese si pe motiv ca e “rasfatata” ii cumpara jucarii mai mari si mai frumoase ca cele ale copiilor din bloc, cu care nu se joaca de-a mama si de-a tata, ci de-a iri si monica. Dragi parinti, daca nu vreti ca printesa voastra de acum sa se transforme in printesa nambar uan a unui plescar, cu lant de aur si ceafa groasa este timpul sa luati masuri si, cand observati una din caracteristicile de mai sus, actionati si aplicati o corectie parinteasca.

Dar, daca tulburarile de personalitate se accentueaza pe masura ce creste si incepe sa imprumute din bijuteriile parintilor, pe care si le pune pe toate in aceeasi zi, sa asculte pe ascuns manele, sa fumeze paie si sa raspunda obraznic ca nu-i trebuie scoala “ca uite cum se descurca sanziana buruiana, cu scoala vietii”, atunci e timpul pentru o corectie mai putin parinteasca. Si cum bataia nu da roade, ca doar e rupta din rai exista mai multe variante.

Una dintre ele, preferata mea, se numeste poetic arest la domiciliu si, dupa cum spune si numele, consta in rasul subiectului in cap si schimbarea garderobei cu haine negre si largi. Garantat nu va incerca sa evadeze. Pe masura ce timpul trece sansele ca ea sa mai treaca observata si sa faca cariera scad semnificativ si, vremurile noi cer masuri disperate.

Atins acest prag psihologic pitipoanca devine din ce in ce mai galagioasa, mai vulgara si mai instabila emotional, moment de slabiciune, de care poate profita orice mascul mai rasarit. Ce-i mai trist decat o pitipoanca instabila emotional? O pitipoanca batrana, care daca nu si-a gasit sponsorul, care sa-i vulcanizeze figura spoita peste masura si s-o transforme in pisipoanca ( femeie maritata, dar usoara, care se pisiceste cand vorbeste) isi ineaca amarul, intai in cocktailuri colorate si apoi in tarie ordinara.

Paralela "animalica"

Pitipoanca este un animal multicolor, salbatic si teritorial, dar, totodata, plapand, usor de domesticit si de crescut in gospodarie. Inmultirea se face similar altor animale bipede, de pilda, haita corporatista, doar ca ritualul dinaintea reproducerii este diferit de cel intalnit la alte clase de animale. In regnul corporate e simplu, omega este aplecat discret si impins in cur colegial, de sefi, fix cat sa fie cocosat de munca, dupa program.

La animnalutele cu blana, de cele mai multe ori galbena, masculul trebuie sa raga cat mai puternic, sa aduca de mancare pitipoancei mama, care pe timpul zilei nu paraseste cuibul, decat pentru o scurta perioada de timp, in care cauta brizbrizuri stralucitoare, pentru care are o puternica atractie. Caracteristica intalnita si la stancute.

Asadar, dragi parinti, luati masuri din timp, scapati-va copilele de chin, pe voi de “oportunitatea” de a dansa pe muzica live a lui guta, fix la nunta ei si, mai ales pe noi, care nu avem nicio vina. Va multumesc anticipat.

Foto: pitzipoanca.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu