joi, 13 august 2009

Minte bolnavicioasa in carcasa nesanatoasa

O raza de lumina penetreaza violent spatiul stramt dintre jaluzelele care, sub lina adiere a vantului de vara, se lovesc de perete si produc un sunet bland si totodata suparator pentru somnul de frumusete. Gura uscata, migrenele intepatoare, sticla de schnapps goala si o erectie sanatoasa, imi indica faptul ca este putin trecut de ora pranzului.
La fel de violent si tot prin fereastra deschisa larg se strecoara si un miros puternic de hoit, care dupa concentratie ma duce cu gandul la o sinucidere in masa. Dar, inainte sa inchid fereastra ma trezesc, in plin proces de elucidare a misterului, mai ceva ca fanii televiziunii poporului, sa pun intrebari vecinei de jos, care tragea lacom dintr-o tigara.

Mamaie, mai latra bobita?
Ce ai patit mamaie? Bobita a murit de doua saptamani. Cum sa mai latre? E asa de frumos in fotoliul lui, zici ca doarme, saracutul.

Am despicat micul eveniment tot drumul spre cocioc, unde aveam de gand sa demarez “operatiunea monstrul”, sa trag somnul la mal si sa pun in aplicare si sfatul medicului de familie, recte mai mult sport. Dar, sa-mi cada trestia din mana cand am zarit ceea ce parea de la distanta un specialist in costum de protectie, care izoleaza un dezastru ecologic. Bun, imi zic, nu mai trebuie sa pescuiesc, culeg cativa pesti mai mari de la mal si o tai la prima terasa, ca sa sarbatoresc si sa ma laud cu captura la alti pescari. Dar, pe masura ce inaintam timid spre lac se putea vedea mai bine ca este un pescar cu un costum din cauciuc si un soi de plasa impotriva tantarilor pe cap, echipament care cred ca l-ar face invidios chiar si pe celebrul tibanu.

Fir intins mestere. Ai prins ceva, il intreb eu pe un ton pescaresc superior
Am prins carasul cu buze calde, raspunde el vulgar.
Vant din pupa atunci, i-am replicat acid inainte sa-l imping in apa

M-am indepartat si, sub greutatea unei flegme imbibate bine in schnappsul de noaptea trecuta, trase vindicativ in lac, cresteau sub ochii mei, plini de mandrie, cercuri concentrice pe suprafata lucioasa a lacului. Are balta peste, dar asta ii sperie sigur pe toti si nu se mai prinde nimic vreo trei zile, asa ca am dat pescuitul pe vanatoare, alt sport nobil. Combinat cu rafinamentul unui pahar de vin alb, vanatoarea de terase incepuse sa prinda contur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu