miercuri, 9 septembrie 2009

Cum sa spargi seminte

Ti se intampla frecvent sa iti reproseze vecinii de palier, la o tabla si o bere la pet, ca nu ai valoare pentru ca nu stii sa spargi seminte si ti se scurge licoarea bahica blonda pe tricolul oboristic“amporio” ? Palmele dupa ceafa lata, “infrumusetata” de lantul de aur de dama sunt o obisnuinta pentru tine si te ajuta sa iti desprinzi cojile de seminte de pe dintii ingalbeniti si plini de carii? Daca te regasesti in categoria de mai sus, solutia este simpla. Toate micile neplaceri din viata ta insignifianta se trag de la lipsa harului artistic de a sparge seminte de floarea soarelui.

In arta mancatului semintei de floare exista o singura regula de aur, aprobata la unison de toti specialistii in materie de produse din floarea soarelui: samanta neagra se sparge intre degete, nu intre dinti si nici cu coaja nu se mananca. Dupa gust pot sa fie sarate, prajite, fierte, la cutie, la punga, la pahar, sau de la tiganii din spatele blocului. Mare atentie, insa, “miejii”, cum zic neinitiatii la semintele deja decojite nu intra in ecuatie si consumul acestor produse poate aduce devoratorului mici neplaceri, precum flegme in paharul de bere, sau alte palme amicale peste ceafa.

2 comentarii:

  1. cum sa spargi samanta intre degete? degetele unui, sa-l numim mai popular, cocalar nu ar putea spage coaja destul de rotunda a unei seminte, lipsita de margini in care sa-si infiga degetele batatorite si mult prea grase pentru niste degete. este valabil si pentru varianta feminina. manechiura e scumpa si toate au ungii falese, pictate jumate roz, jumate cu stelute argintii, ca acum scoase din cutia cu prajituri.
    astept lamuriri.

    RăspundețiȘtergere
  2. In ultima sa opera “Cum sa spargi seminte in timp record”, doctorul Adrian Wunterkind spune ca atat spartul semintelor, cat si numaratul banilor sunt sporturi nobile si au la baza aceeasi procedura. Se ia una bucata samanta de floare (pentru inceput, le recomand pe cele bine prajite, se sparg cu mai multa usurinta) si se prinde intre degetul gros si cel din mijloc. De aici, intuitia si experienta isi vor spune cuvantul. Succes.

    RăspundețiȘtergere