marți, 27 octombrie 2009

Emanciparea fetei de la tara

Carpita-n cur si cu mamaliga intre dinti, inainte sa dea iama in capitale occidentale, specimenul „putanus maximus” revine pe pamant natal, dupa prestarea unor munci usoare, semi-usoare sau usuratice, cu dintii plini de polenta si parmesano.

Cu -hmmm...como se dice – morcovu-n cur pe halata de la baneasa in asteptarea unei curse low-cost, cucoana de occident, are, la intoarcere loc, pe langa morcov, o floare si doi gradinari si de o halca de mortadella. Dupa nici trei luni de cules nuci sau de dansuri exotice la bara, specimenul, de cele mai multe ori cu cap galben si suvite roz, trage o flegma consistenta, se sterge la gura de limba lui eminescu si a stramosilor daci si o imbratiseaza cu caldura si multe greseli gramaticale pe cea a lui cezar si a romanilor.

Obisnuita cu cultul spagilor inca din copilarie, cand treceau parintii la scoala, cu branza, oua, sau cate o gaina, ca sa nu repete iar anul progenitura, care nu isi facea temele si belea toata ziua ochii la viata satului, dor de ogor, sau alte emisiuni de pe singurul canal de televiziune pe care il prindea, acum obisnuieste sa lase 10 euro bacsis, la fiecare sedinta la spa sau centru de wellness.

Deflorata in adolescenta dupa un pahar de vermut, la caminul cultural si, apoi, intinsa de tot satul prin sure, capite de fan, hambare si alte atractii pitoresti dintr-o comuna fantoma, acum, dupa experienta vest – europeana, schimba foaia si isi pune poalele in cap numai in schimbul foilor de 100 de euro.
Cracita de echipe de italieni din diverse domenii de activitate, precum constructii, pizzerii, sau gondolerii, „descurcareata” de la tara uita cand striga la vasilica a lui flocea ca-l iubeste, fix cand o freca pe ogor de-i sarea sosul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu